Carving

Dekoracje z warzyw i owoców - zajęcia rewalidacyjne prowadzone
przez mgr. Annę Jaciubek dla uczniów ZSZ kierunek kucharz.

kwiaty z kalarepy koszyczki z papryki

Uczniowie klasy pierwszej Zasadniczej Szkoły Zawodowej- kierunek kucharz - w roku szkolnym 2016/2017 rozpoczęli naukę carvingu.
Są to zajęcia, na których uczymy się różnych sposobów dekoracji potraw,; od najprostszych do coraz trudniejszych, sztuki składania serwetek, robienia różnych stroików na stół, dekoracji stołów na różne okazje. Uważam, że posiadanie takich umiejętności może się przydać w życiu a w przyszłości być atutem w zdobyciu pracy. Młodzież chętnie przychodzi na tego typu zajęcia. Jest to coś nowego i atrakcyjnego. Wychowankowie nie tylko nabywają nowe wiadomości i umiejętności, ale przede wszystkim doskonalą swoją sprawność manualną, spostrzegawczość, wyobraźnię, poczucie estetyki, a także podnoszą swoją samoocenę."

mgr. Anna Jaciubek

Galeria zdjęć z zajęć carvingu w roku szkolnym 2016/2017